Новини

Зеленський наказав звільнити всіх обласних військкомів

Президент України Володимир Зеленський наказав звільнити всіх керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати).

Про це він повідомив за підсумками засідання Ради нацбезпеки та оборони 11 серпня.

“Керувати системою мають люди, які точно знають, що таке війна і чому цинізм і хабарництво під час війни — це державна зрада”, — додав Зеленський.

Президент також додав, що за два тижні буде засідання РНБО щодо діяльності військово-лікарської комісії, а зараз триває перевірка і готуються пропозиції. Голова держави додав, що зараз ця система працює негідно.

Як відомо, на Буковині керівником обласного центру комплектування є Ігор Сорокопуд.

На фото: Ігор Сорокопуд. Фото Букінфо

Нещодавно на сайті Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомили, що Ігоря Сорокопуда перевірять на предмет ймовірного незаконного збагачення.

Зокрема, 27 липня прокурори зареєстрували кримінальне провадження за фактом ймовірного незаконного збагачення начальником обласного центру комплектування. Наразі встановлюють обставини.

Досудове розслідування проводитимуть слідчі поліції Чернівецької області. Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.