Новини

«Укрпошта» анонсувала важливе нововведення

У вересні-жовтні українці матимуть можливість друкувати марки для листів на принтері вдома або в офісі. Йдеться про електронні марки – вони не наклеюються на конверт, а передруковуються прямо на ньому у вигляді штрих- та QR-кодів.

Про це повідомив глава “Укрпошти” Ігор Смілянський.

Верховна Рада України прийняла закон, який звільняє від ПДВ випуск електронних поштових марок. Це дозволить друкувати марки будь-де і швидко відправляти листи

“До сьогодні діяла норма податкового кодексу, згідно з яким, коли ви купляли паперові марки вони не підлягали ПДВ, а коли та сама марка наносилась електронним шляхом, то ПДВ мало сплачуватися. Тепер всі марки рівні в правах”, – заявив гендиректор.

Смілянський наголошує, що завдяки цим нововведенням черг у відділеннях стане значно менше.

“Уже зовсім скоро дамо можливість друкувати електронні марки прямо вдома чи в офісі на принтері й швидко відправляти всі листи у відділеннях. Спочатку реєстровані, а потім і всі інші. Тож черг стане менше”, – додав Смілянський.

Найімовірніше, ці нововведення розпочнуть працювати у вересні.

Нагадаємо, що раніше “Укрпошта” розпочала продаж нової марки “Винищувачі зла” із зображенням F-16 разом з сувенірною терткою в онлайн-магазині. Вартість поштового набору складає 172 грн. У нього входить аркуш марок, конверт і картка “Винищувачі зла”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.