Новини

Що таке AGM акумулятор*

Довгий час для автомобілів та різного обладнання використовувалися традиційні моделі свинцево-кислотних акумуляторів з електролітом рідкої консистенції. Проте, технології постійно вдосконалюються, і автомобільна галузь не є винятком. Це обумовило появу нових видів акумуляторів – AGM. Вони швидко завоювали популярність та стали відмінною альтернативою старим моделям. Пропонуємо дізнатися, що собою являє AGM батарея, та в чому її основні переваги.

Чим відрізняється технологія AGM?

Акумулятори, що входять в цю категорію, широко використовуються в автомобілях, а також інших сферах, де потрібне резервне живлення. Якщо розглядати застосування батарей AGM безпосередньо в транспортних засобах, то це рішення забезпечує власнику низку важливих переваг. Вони обумовлені специфікою моделей. Акумулятори такого типу краще справляються з великими навантаженнями, які обумовлені збільшеною кількістю бортових пристроїв.

Це не дивно, адже за основу для створення AGM батарей використовуються спеціальні скловолоконні елементи, в які абсорбується електроліт. Звідси назва – Absorbent Glass Mat. Ще однією особливістю батарей є повністю герметичний корпус. Це означає, що вони є необслуговуваними та не потребують періодичного втручання.

Де можуть застосовуватися акумулятори AGM?

Батареї, створені за цією технологією, широко використовуються в автомобільній галузі. Проте, це не єдиний напрям, для якого вони підходять. Елементи можна побачити також в складі акумуляторних систем, призначених для безперебійного та стійкого живлення.

Це означає, що акумулятори можуть забезпечувати функціонування обладнання в автономному режимі. Використовується AGM і в транспорті, який працює на електротязі. В деяких моделях ці акумулятори живлять пристрої бортової системи. Крім цього, акумулятори підходять для забезпечення живлення дитячих електромобілів та інвалідних візків.

Які переваги забезпечує використання акумуляторів AGM?

Варто почати з того, що ці батареї є універсальними. Це обумовлено широкою сферою використання – вони підходять як для автомобілів, так і для інших механізмів. Крім цього, можна виділити безліч інших переваг, які пов’язані зі специфічною будовою пристроїв.

Цілісність корпусу та абсорбований електроліт. Ці дві особливості повністю виключають ризики розливання рідини та необхідність постійного контролю стану електроліту.

Стійкість до сильного розряду. Це ще один вагомий фактор для тих, хто часто забуває про підзарядку акумулятора. Батарея має менший рівень чутливості до сильних розрядів та може працювати в циклічному режимі.

Стійкість до вібрацій та струшувань. Сепаратори та електроліт в таких батареях постійно контактують між собою. Навіть у випадку сильних вібрацій ця взаємодія не припиняється.

Крім цього, перевагою AGM є те, що акумулятори є стійкими до корозії та сульфатації. Ця особливість забезпечується відсутністю рідкого електроліту.

“Джерело: akb-plus.com”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.