Новини

Очільник Інституту Майбутнього пропонує після війни заборонити чоловікам виїзд на 3 роки з країни

Очільник Інституту Майбутнього Вадим Денисенко пропонує після війни заборонити чоловікам виїзд на 3 роки з країни. Політик вважає, що іншого шляху для збереження нації просто немає.

Про це він написав у дописі у соцмережі Facebook.

“Інколи я думаю, а що б я хотів зробити після війни і, чесно, найбільше хочу пройти так званою дорогою святого Вінсента (це крайній захід Португалії вздовж океану до крайньої південно-західної точки Європи, до мису святого Вінсента).

Але є одне “але”. Я впевнений, що навіть після війни потрібно продовжити заборону виїзду чоловікам за кордон ще, як мінімум, на 3 роки. Інакше ми просто не збережемося як нація”, – вважає Вадим Денисенко

Він додає, що законний виїзд за межі країни стосуватиметься лікування військових або відрядження.

“Окремо хочу наголосити: чи мають бути законні способи виїзду (на лікування, в тому числі ПТСР, для військових, особливо тих, які пройшли бойові дії повинні мати право на відпустку за кордоном, відрядження і т.д)? Звичайно так. І це має бути чітко прописано в законодавстві”, – зауважує політик.

У суспільстві допис викликав неоднозначну реакцію, тож Денисенко опублікував ще один, конкретизувавши, що мав на увазі:

“Помилка попереднього посту в одному слові: я мав написати обмеження, а не заборона. Зрештою, я і мав на увазі саме обмеження. Ось цитата з попереднього посту: “хочу наголосити: чи мають бути законні способи виїзду (на лікування, в тому числі ПТСР, військові, особливо ті, які пройшли бойові дії повинні мати право на відпустку за кордоном, відрядження і т.д)? Звичайно так. І це має бути чітко прописано в законодавстві. Але одним махом відкрити кордони, як це було до 24.02.22 – це означає втратити плюс мільйон. Зараз за кордоном близько 7 млн людей, повернеться половина. Всі ті, хто пише про комплексні заходи по поверненню – лукавлять. Ніяких реальних комплексних заходів нема і не буде. На жаль”, – зазначив Вадим Денисенко.

Він зазначив: якщо не буде таких обмежень, в кращому випадку протягом наступного десятиліття “сюди буде завезено 2-3 млн жителів Азії. Тобто, мінімум, 7-8% населення України будуть вихідцями з тих широт а за 20 років всі 15-17%”, – вважає політик.

Також він наголосив, що усе сказане – його особиста точка зору, адже Денисенко перестав бути радником міністра внутрішніх справ в січні 2023 року.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.