Новини

Україна відкрила новий фонт: удари українських безпілотників покликані вимотати Росію

Українська армія завдяки безпілотникам відкрила “новий” фронт. Удар морським дроном по російському кораблю, який експортував нафту, в порту Новоросійська – перший випадок, коли Київ завдав удару по нафтовій інфраструктурі Москви.

Видання Financial Times пише, що аналітики вважають ці атаки частиною зусиль України, спрямованих на те, щоб вимотати Москву і перенести війну на її територію

“Основна мета цих атак – спростувати версію Путіна про те, що це всього лише “спеціальна військова операція” зі звільнення України, яка ніяк не впливає на Росію. Вони показують російському народу, що це справжня війна, а наративи Путіна – брехня”, – сказав колишній посол США в НАТО Курт Волкер.

Андрій Загороднюк, екс-міністр оборони України, сказав, що вони послали сигнал Росії про те, що вона “не непереможна” і що навіть її столиця вразлива.

“Це дуже важливо, особливо для російської влади. У Москві живуть своїм життям. Тепер і там навіть до них можна дістатися”, – зазначив колишній чиновник.

“Прильоти” по “Москва-Сіті” та інші удари можуть погіршити моральний дух російських військ і допомогти контрнаступу України, так як впливають не тільки на солдатів, а й тих, хто залишився вдома.

Зараз Україна працює над створенням серії морських безпілотників дальнього радіусу дії другого покоління – Magura V5, з дальністю польоту 450 морських миль, і також розробляє безпілотну торпеду, відому як “Толока”. Перший у травні атакував у Чорному морі російський розвідувальний корабель “Іван Хурс”.

Генерал-лейтенант Ігор Романенко, колишній заступник начальника Генштабу України, натякнув, що Москва не отримає перепочинку.

“Будь-хто, хто задається питанням, чому Україна завдає такі удари по Москві, повинен провести кілька ночей в Києві. Населення Росії, яке підтримувало Путіна більше 20 років, має почати розуміти, що воно не захищене і що з їх владою потрібно щось робити”, – зазначив військовий.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.