Новини

Чернівці направили бригаду комунальників на Херсонщину для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Чернівці відправили бригаду комунальних працівників та техніків на Херсонщину для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої підривом греблі Каховської ГЕС на території Херсонської області.

Відповідне розпорядження міського голови Романа Клічука опубліковане на сайті міськради, пише molbuk.ua

Згідно розпорядження мера, керівники комунальних підприємств Чернівецької громади мали сформувати на добровільній основі бригади серед своїх працівників для проведення відновлювальних робіт на Хермонщині. Також залучили відповідну комунальну техніку та інструменти.

Термін відрядження – з 3 серпня на 15 днів. Добровольців преміюють за рахунок коштів, передбачених в цільовому фонді соціально-економічного розвитку міста.

Нагадаємо, у ніч на 6 червня, росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС. Це викликало масштабні затоплення на півдні України, спричинило гуманітарну та екологічну катастрофу. При цьому сума прямих збитків склала щонайменше 2 млрд доларів.

У липні уряд ухвалив експериментальний проект відбудови Каховської ГЕС.

На подолання наслідків знищення Каховської гідроелектростанції з державного бюджету у 2023 році вже направлено понад 4,3 млрд грн. Про це у середу, 2 серпня, заявила голова бюджетного комітету Ради Роксолана Підласа.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.