Новини

80-та бригада, в якій служить багато буковинців, показала, як знищила російський “Бук” – відео

Бійці 80 десантно-штурмової бригади, у якій служить багато буковинців, знищили машину зі складу російського зенітного комплексу “Бук”.

Ліквідацію російської техніки зафіксував дрон аеророзвідки, який коригував вогонь артилерії. Про це стало відомо зі сторінки у Facebook 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, пише Військовий кур’єр.

ЗСУ виявили позицію російського зенітно-ракетного комплексу, замасковану в лісопосадці, після чого передали координати окупантів розрахунку HIMARS. Ракетний удар по ЗРК знищив техніку та спричинив детонацію боєкомплекту.

На відео “Бук” не видно через крони дерев. Про те, що це саме зенітний комплекс можна судити завдяки характерній детонації та горінню ракетного палива, котрим споряджаються зенітні ракети.

Читайте також: Окупанти несуть значні втрати. ЗСУ успішно утримують рубежі біля Кремінної

Також залишається невідомим модель комплексу та тип машини, яку було уражено. Судячи з наявності ракет, що детонували, це могла бути самохідна пускова або транспортно-заряджальна установка.

Зенітні комплекси “Бук” відіграють важливу роль на полі бою для російських окупантів, прикриваючи їх операції з повітря від авіаційних ударів. Їхня втрата дозволить безпечніше працювати українській армійській авіації по передових позиціях ворога.

Згідно з даними порталу Oryx, від початку повномасштабного вторгнення росіяни втратили 28 самохідних пускових установок, 9 пуско-заряджальних машин, 7 радарів та 2 машини управління зі складу ЗРК “Бук” різних модифікацій.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.