Новини

Покусала 14-річну дівчинку. У селі на Хмельниччині мавпа влаштувала справжній переполох – відео

На Хмельниччині у селі Карпівці ніяк не можуть спіймати мавпу, яка втекла з вольєра одного з місцевих жителів.

Про це розповіли у своєму сюжеті журналісти Суспільного.

За тиждень на волі зелена мавпа вже встигла навести справжній переполох, зокрема, покусати 14-річну дівчинку.

“Увечері ми були на городі й побачили мавпу. Вона прибігла до нас. Вона (дочка — ред.) поруч із нею стояла і щось рукою провела, а та на неї схопилася і вчепилася їй передніми лапами за руку і зубами за пальці”, — повідомила мати постраждалої.

Ще один житель села розповів, що мавпа вподобала собі дах його будинку, оскільки збирає собі там плоди з шовковиці, яка росте поруч.

“Приїхали хлопці, хотіли зловити, вона злякалася і вискочила на будинок. Ось уже всю ніч тут на хаті бігає туди-сюди, і не можуть її зловити ніяк”, — нарікає чоловік.

Люди зазначають, що мавпа намагається нікого до себе близько не підпускати, а седативні препарати, які їй дав співробітник реабілітаційного центру для диких тварин, не подіяли.

“Я, буває, до неї підходжу, коли вона близько сидить, говорю з нею, або повторюю за нею, як вона рухається. Я кидала їй виноград, близько так не підходила. А кішка… Мама казала, що вона з нею билася”, — розповіла ще одна місцева жителька.

Як з’ясувалося, мавпа жила у вольєрі в одному з дворів, господар якого взяв її на “перетримку” від знайомих, які евакуювалися за кордон.

“Коли їхали всі з-під обстрілів, то наші знайомі віддали нам і просили тримати у себе, поки не повернуться. Так і не повернулися. Зараз за кордоном в Іспанії”, — пояснив він журналістам, додавши, що тварина сама зуміла відкрити клітку і тепер ніяк не хоче повертатися.

У зв’язку з усім цим глава села звернулася до Держслужби з надзвичайних ситуацій, однак, чи вдасться бодай їм впіймати волелюбну мавпу, сказати наразі важко.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.