Новини

«Сидять у куртках»: чому більшість шкіл Чернівців ще не виходить на очне навчання

Причин, із яких більша частина навіть початкових шкіл вирішила відтермінувати вихід на очне навчання, декілька. Серед них – холодні приміщення через несприятливу погоду та відключене центральне опалення, побоювання педагогів щодо коронавірусу, наближення свят.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив очільник Чернівецького міського управління освіти Сергій Мартинюк.

“Кожна школа знає картину з захворюваністю в себе в закладі. Тож і ухвалювали рішення, враховуючи кількість захворювань серед педагогів. Окрім того, у приміщеннях справді холодно. От я сьогодні був у 2 школах – директори сидять у куртках, кажуть, замерзаємо. А вмикаєш обігрівач – у закладі вибиває електроенергію. Також ще одна причина, неофіційна, – вже незабаром Великдень, затяжні вихідні, тож у більшості закладів вирішили вже відновити навчання за партами після свят. Та й, так розумію, є серед педагогів певний острах перед хворобою, тому трішки й відтягують відновлення очного навчання”, – зауважує С. Мартинюк.

Водночас масової вакцинації серед освітян не спостерігається. Наразі ситуація яка була, така й залишилася: з приблизно 900 записаних на щеплення працівників освіти вакцинувалися лише близько 500, каже чиновник.

“Хтось має протипоказання, хтось боїться вакцинації, у когось якісь інші причини”, – каже Сергій Мартинюк. – У будь-якому разі, масового вакцинування освітян нараз не спостерігається.

Нагадаємо, перейти на очну та змішану форми навчання у початкових класах з 26 квітня виявили бажання 15 освітніх навчальних закладів Чернівців. Загальна кількість початкових шкіл у місті – 41. Таку інформацію оприлюднила пресслужба Чернівецької міськради 22 квітня. Проте сьогодні, 23 квітня, стало відомо, що до цієї кількості приєдналися ще 3 школи.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.