Новини

«Вийшли із «коми»: що кажуть в ресторанах Чернівців про послаблення карантину

Учора, 22 квітня Чернівецька область вийшла з “червоної зони” карантинних обмежень та перейшла у “жовту”, яка дозволяє роботу закладів громадського харчування.

Як позначився перший день “жовтої” зони на діяльності чернівецьких ресторанів, з’ясовував кореспондент molbuk.ua

На головній туристичній пам’ятці Чернівців – вулиці Ольги Кобилянської, як зазвичай, людно.

Навіть у часи повного локдауну по ній прогулювалась велика кількість людей. Щойно ми зайшли всередину одного закладів, побачили, що зали вже починають наповнюватися відвідувачами.

Адміністратор одного з ресторанів на вулиці Кобилянської каже:

“Я дуже радий, що нарешті ми можемо працювати “наповну”, бо кожен такий карантин вбиває малий бізнес. Звісно, нам ще пощастило, бо мали літню терасу, на якій дозволялось приймати гостей. Але це ніяк не порівняти зі звичними “докарантинними” умовами”.

Та, нажаль, не всі заклади громадського харчування мали змогу адаптуватися до умов “червоної зони”. Маленькі кафе та бари були змушені закритися, тому для них послаблення виглядає більш, ніж розумним рішенням.

“Довелося чекати півтора місяця, але я задоволений, що я знову можу працювати. Великі ресторани можуть казати, що їм теж важко, але у них є більше можливостей. Зараз наплив людей невеликий. Схоже, не усвідомили до кінця, що можна виходити” – розповів один з барменів.

Та не всі сприймають послаблення обмежень позитивно. Одна з жительок міста вважає, що зовсім скоро Чернівці повернуться жорсткого карантину:

“Всі ці зони не працюють. Я люблю вийти випити кави у місто, але такими темпами через місяць ми повернемось до тієї ситуації, з якої ми щойно вийшли”, – переконана жінка.

Нагадаємо, що у “жовтій зоні” епідеміологічної загрози забороняється проводити масові заходи за участю більше 1 людини на 4 квадратних метра площі, відвідувати установи освіти, якщо на самоізоляції більше 50% учнів і персоналу та приймати відвідувачів в спортзалах і басейнах.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.