Новини

Ці кімнатні квіти для котів – смертельна отрута: список небезпечних рослин

Власники котів знають, що ці тварини проявляють особливий інтерес до кімнатних квітів і обов’язково обнюхують їх, а часто навіть пробують “на зуб”.

На жаль, така цікавість може закінчитися отруєнням, важкою інтоксикацією і навіть смертю тварини. Які квіти отруйні для кішок і що робити, якщо улюбленець їх все ж з’їв – читайте далі у матеріалі.

Чому кішка їсть квіти
Коти можуть їсти траву та інші рослини для очищення шлунка або через брак вітамінів. Спробуйте нарвати корисні трави для котів – пирій, м’яту, пророщені овес і пшеницю. Також можна купити зелень для кішок в зоомагазині.

Ще однією причиною, чому кішка жує квіти, може бути спрага. Якщо тварина почала гризти рослини – перевірте її поїлку.

Нерідко коти пробують рослини на смак через звичайну котячу цікавість.

Які рослини отруйні для котів
Отруйні для кішок рослини часто зустрічають вдома, і власники вусатих можуть навіть не здогадуватися про небезпеку. Ось які кімнатні рослини отруйні для кішок і можуть викликати отруєння:

молочай;
каланхое;
нарцис;
самшит;
сансевієрія;
фікус;
бегонія;
гортензія;
герань;
плющ;
алое;
філодендрон;
диффенбахія;
гіацинт;
беладона;
гіацинт;
драцена;
кала;
олеандр;
фікус;
цикламен.

Також дуже токсичними для котів є тюльпани, хризантеми та лілії. Букети з такими квітами краще не залишати в домі з твариною.

Багато власників улюбленців цікавляться, отруйні чи троянди для котів. Ветеринари стверджують, що ці квіти для тварин не є безпечними, хоча шипи з букета краще зрізати. Також господарі часто турбуються, чи отруйні орхідеї для котів. Експерти кажуть, що ці квіти також не становлять загрози вусатим, хоча бачити їх покусаними неприємно.

Що робити якщо кіт з’їв отруйну квітку
Якщо кіт пожував отруйні квіти, то можуть з’явитися симптоми отруєння: блювота, пронос, важке дихання, втрата апетиту, спроби сховатися в темне тихе місце.

Порада при отруєнні у кішок очевидна – негайно зверніться до ветеринара. На консультацію у лікаря візьміть фото рослини, яке з’їв кіт.

Якщо до ветеринара далеко їхати або тварина отруїлася вночі – не намагайтеся займатися самолікуванням, викликати блювоту у кота і давати йому таблетки! Ви можете ще більше нашкодити тварині, давши їй неправильний засіб або викликавши сильне зневоднення через блювоту.

Краще зателефонуйте знайомому ветеринару або зверніться до лікаря за онлайн-консультацією. Наприклад, платформа ВзаємоДія публікує контакти ветеринарів, які готові проконсультувати онлайн.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.