Новини

Таких локацій побільшає. У Чернівцях відкрили новий скейтпарк – фото, відео “МБ”

Сьогодні, 12 липня, у Чернівцях відкрили новий скейтпарк. Його облаштували на місці колишнього танцмайданчика в парку імені Шевченка.

Про це повідомляє molbuk.ua

За словами міського голови Романа Клічука, виділення коштів із держбюджету на облаштування скейтпарку домігся депутат Верховної Ради з Чернівців Сергій Рудик. На встановлення майданчика витратили дев’ять мільйонів гривень.

“У Чернівцях нарешті відкрився ще один простір для дітей. Ідея облаштувати такий майданчик зародилася ще у 2021 році. Депутат Сергій Рудик звернувся з пропозицією виділити кошти на побудову скейтпарку. Того ж року взимку ми закупили обладнання, проте, коли розпочалося повномасштабне вторгнення, реалізацію цієї ідеї відклали на певний термін”, – розповідає Роман Клічук.

На території скейтпарку зробили бетонну основу, встановили трампліни з гумовим покриттям, доріжку для катання на велосипедах, скейтбордах, самокатах, облаштували трибуни. Також встановили лавиці, освітлення та камери відеоспостереження.

У Чернівцях ще один скейт-парк планують облаштувати на Гравітоні.

“Ми розуміємо, що у Чернівцях не вистачає спортивних та ігрових майданчиків. Тому із розрахунку фінансів плануємо забудувати ними все місто. Таких локацій побільшає…” – зазначає Роман Клічук.

Мер міста каже, що за порядком та чистотою на майданчику буде стежити адміністрація парку.

“Дирекція парку відповідатиме за порядок та чистоту у скейтпарку. Сподіваюся, що жителі Чернівців віднесуться з розумінням і цінуватимуть нашу спільно виконану роботу”, – підмітив Р. Клічук.

У день відкриття скейт-парку завітало багато молоді.

“Ми бачимо, що діти ще до офіційного відкриття не втрималися та протестували новий скейтпарк. Відтепер буде єдине прохання до батьків, які приходять сюди з малими дітьми, – стежити за ними та слідувати елементарним засобам захисту: вбирати дітям шоломи, наколінники”, – каже міський голова.

Молодь вже активно випробовує новий скейтпарк, а дорослі тішаться, що відтепер у дітей є ще одна локація, де можна цікаво провести час.

Нагадаємо, раніше ми писали, що уряд виділив один мільйон гривень на будівництво скейтпарку на території Центрального парку культури та відпочинку Чернівців імені Тараса Шевченка.

Згодом Роман Клічук розповів, хто подарував Чернівцям конструкції для нового скейтпарку.

Вже 8 липня 2023 року заступник міського голови Василь Зазуляк повідомив, що скейтпарк у Чернівцях майже готовий.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.