Новини

Чи можна споживати продукти для підвищення колагену: поради дієтологині

Продукти, у яких міститься колаген — дуже багато і вони доступні. Колаген необхідний нашому організму для підтримання здоров’я шкіри, суглобів, м’язів.

Чи варто поповнювати запаси колагену в організмі за допомогою продуктів, розповідає дієтологиня Ольга Безугла в Instagram.

За словами фахівця, є дуже багато продуктів, які містять колаген. А також є продукти, що сприяють виробленню колагену в організмі. До таких продуктів відносяться:

Риба;

Молюски;

М’ясо;

Апельсини;

Ківі;

Болгарський перець;

Яйця;

Цільні зерна;

Кістковий бульйон;

Желе;

Субпродукти — печінка, серце та нирки;

М’ясо;

Холодець;

Однак, чи зможуть такі продукти забезпечити достатню кількість колагену для здоров’я усього організму і саме тих органів, які його потребують?

“На сьогодні все ще бракує досліджень, які б показали, що споживання колагену може безпосередньо принести користь здоров’ю шкіри або суглобів”, — пояснює Ольга Безугла.

Вона додала, що під час перетравлювання в шлунку колаген розщеплюється на амінокислоти, які потім розподіляються туди, де організм найбільше потребує білка, і спрямувати тільки в одному напрямку: у шкіру, наприклад, — неможливо.

“З усім тим, для здоров’я шкіри, суглобів, м’язів, зв’язок варто подбати про присутність даних продуктів у складі вашого збалансованого раціону”, — зазначає дієтологиня.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.