Новини

Доходи до місцевих бюджетів за пів року зросли: Буковина у топ-5

За перше півріччя 2023 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 218,3 млрд грн, що на 42,5 млрд грн більше порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

Про це інформує пресслужба Міністерства фінансів України.

Зазначається, що основними доходами загального фонду місцевих бюджетів (без урахування міжбюджетних трансфертів) за пів року 2023 року були:

145,4 млрд грн – податок на доходи фізичних осіб (ПДФО);
27,1 млрд грн – єдиний податок;
16,7 млрд грн – плата за землю;
10 млрд грн – акцизний податок;
7 млрд грн – податок на прибуток підприємств приватного сектору економіки.

Вагомий приріст доходів загального фонду місцевих бюджетів зафіксовано: у Чернігівській (+45,9%), Житомирській (+45,7%), Київській (+45,3%), Закарпатській (+39,2%) та Чернівецькій (+36,8%) областях.

Збільшення доходів у цих регіонах пов’язано, зокрема, з тим, що туди перемістилися здебільшого переселенці та перемістився бізнес.

Відповідно, найменший показник доходів загального фонду місцевих бюджетів виявлено на території тих областей, де проходять активні бойові дії або які були чи є тимчасово окуповані, зокрема в Донецькій, Запорізькій, Луганській та Херсонській областях.

Утім, попри війну, завдяки швидкій адаптації органів державної влади та органів місцевого самоврядування вдалося забезпечити виконання та збільшення доходів загального фонду місцевих бюджетів на 24,2% більше порівняно з першим півріччям 2022 року.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.