Новини

“Тут є все необхідне для проживання”: на Буковині відкрили ще один прихисток для переселенців

На Буковині у Топорівській громаді відкрили прихисток для внутрішньо переміщених осіб. Там можуть розмістити 75 людей, які приїхали до Чернівецької області з регіонів, де ведуться активні бойові дії.

Про це повідомляє начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, пише molbuk.ua

Під прихисток переобладнали приміщення, у якому раніше  був заклад дошкільної освіти “Сонечко”. Кошторисна вартість капітального ремонту з переобладнанням – 3 591,291 грн.

“У приміщенні є все необхідне для проживання людей: нові меблі, побутова техніка. Загалом за бюджетні кошти та за допомогою міжнародних партнерів нам вдалося відремонтувати 52 заклади на території Чернівецької області, де зможуть проживати внутрішньо переміщені особи”, – зазначає Руслан Запаранюк.

Нагадаємо, що 7 липня у Топорівській громаді відкрили новий садочок “Сонечко”. Заклад працює у селі Колінківці.

Ще один прихисток відкрили у місті Заставні. У гуртожитку вищого професійного училища №24 капітально відремонтували п’ятий поверх, де обладнали 30 житлових кімнат. У них зможуть проживати 75 людей.

Окрім цього прихистку, будинок для внутрішньо переміщених осіб облаштували у Кадубовецькій громаді. Наразі там вже проживає 18 людей.

Хотинська громада також підготувала комфортне житло для ВПО. У Білівцях під житло для вимушених переселенців відремонтували гуртожиток. У Круглику під прихисток переобладнали колишню адмінбудівлю.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.