Новини

Осачук категорично заперечив думку, що головним джерелом поширення COVID-19 є церкви

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук відкинув тезу про те, що найбільшим джерелом поширення коронавірусної інфекції є релігійні установи.

Як повідомляє molbuk.ua, про це посадовець сказав сьогодні під зустрічі з представниками релігійних громад Чернівецької області.

Зокрема, він повідомив, що окремі особи поширюють маніпуляційні твердження із звинуваченнями церкви у тому, що вона є “найбільшим джерелом поширення коронавірусної інфекції”.

“Я категорично відкидаю такі спроби маніпуляцій, будь-які закиди різних “експертів”, приватних осіб, які звинувачують у поширенні коронавірусу виключно церкви, виключно релігію, виключно бажання людини піти до храму”, – сказав Сергій Осачук.

Він зауважив, що позиція Чернівецької ОДА щодо святкування Великодніх свят полягає у безпечному відвідуванні вірянами храмів з обов’язковим дотриманням карантинних обмежень.

“Ми не можемо звинуватити жодну інституцію, жодну організацію і перекласти провину, що тільки звідти йде джерело поширення. Це стосується так само і наших закладів освіти. Ми не можемо сказати людям, що єдиним і найбільш небезпечним джерелом перенесення цієї хвороби є виключно університет, школа чи дитсадок. Так само ми не можемо сказати це і про наші ринки, куди люди йдуть купувати продукти харчування”, – зауважив посадовець.

Нагадаємо, Осачук анонсував вихід Чернівецької області із “червоної” карантинної зони з четверга, 22 квітня.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.