Новини

“Чернівцігаз” подав до суду на комунальне підприємство через борги: можуть заблокувати рахунки

“Чернівцігаз” подав до суду на “Чернівцітеплокомуненерго”. Вимагають стягнути понад 50 млн грн.

Якщо буде рішення на користь “Чернівцігаз”, комунальному підприємству заблокують рахунки, пише molbuk.ua.

Продовжити підготовку чи бодай розпочати опалювальний сезон в таких умовах буде майже неможливо.

Борг за газ у “Чернівцітеплокомуненерго” був у різні роки, але якщо раніше його перекривали з міського бюджету, то зараз це мала би зробити держава за рахунок оплати різниці у тарифах. Але ці кошти наразі не виплачують.

“Цей борг накопичився з початку опалювального періоду 2022-2023 років. Він утворився через економічно необгрунтовані тарифи. Адже у Чернівцях найнижчий тариф в Україні – його прийняли ще у 2018 році”, – сказав начальник “Чернівцітеплокомуненерго” Олександр Корчунов.

Якщо буде рішення на користь “Чернівцігаз”, підприємству заблокують рахунки.

“Держава мала компенсувати різницю тарифів через економічно необгрунтований тариф. Ці кошти мали би відшкодувати. Станом на перший квартал 2023 року різниця у тарифах для “Чернівцітеплокомуненерго” складає 330 мільйонів гривень. Якщо держава профінансує різницю у тарифах, ми зможемо покрити усі борги. Але наразі жодних коштів не отримали”, – зазначив Олександр Корчунов.

У “Чернівцітеплокомуненерго” зазначають, що підприємство технічно готується до опалювального сезону. Але можуть бути проблеми, коли “Чернівцігаз” через борг не відкриє засувки і не буде подачі газу.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.