Новини

Гроші втратила: на Буковині жінка перерахувала шахраям понад 600 тисяч гривень за машину

Майже 800 тисяч гривень виманили шахраї у буковинців протягом минулої доби.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

У Чернівецькому районі шестеро заявників, четверо жінок і двоє чоловіків, стали жертвами протиправних дій невідомих осіб протягом 8 квітня цього року.

Використовуючи різні схеми виманювання грошей, фігуранти заволоділи персональними даними та реквізитами банківських рахунків, відтак – зняли з них кошти.

Зокрема, 39-річна чернівчанка, бажаючи отримати соціальну грошову допомогу, через один із месенджерів перейшла за надісланим посиланням. Після цього жінка покроково виконала усі дії, які їй пропонувалися та ввела свої банківські дані. У результаті з її рахунку було знято 2100 гривень.

36-річна жителька села Великий Кучурів під приводом купівлі автомобіля через оголошення в Інтернеті перерахувала невідомій особі майже 675 тисяч гривень. Після отримання коштів потенційний продавець на зв’язок не виходить.

З рахунку 39-річної жительки села Брусниця невідома особа, використовуючи електронно-обчислювальну техніку, перерахувала 3700 гривень,

За такою ж схемою невідомий заволодів 15 тисячами гривень, які належали 46-річному жителю села Остриця.

А 30-річна жителька села Кліводин, маючи намір купити кросівки в Інтрнеті, вказала реквізити своєї банківської картки, з якої було знято 3700 гривень.

До 40-річного буковинця із села Луковиця надійшло смс-повідомлення від псевдобанкірів про можливість застрахувати кошти на картці за допомогою онлайн-банкінгу. У результаті шахрайських схем у чоловіка з рахунку було знято 13 тисяч гривень.

Поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Загальна сума коштів, які виманили шахраї у буковинців протягом минулої доби, становить майже 800 тисяч гривень.

Наразі проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують буковинцям про те, що не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та розголошувати свої персональні дані, до яких належать:

– термін дії банківської картки;

– PIN-код;

– слово-пароль;

– cvv2-код.

Також громадяни повинні пам’ятати, що довіряти інформації про соціальні виплати варто тільки з офіційних сайтів відповідних установ і організацій.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.