Новини

Виділили майже три з половиною мільйони: у Чернівцях облаштують вісім укриттів

У Чернівцях облаштують вісім укриттів. Місцева влада на ремонт сховищ виділила три мільйони 400 тисяч гривень.

Про це повідомив директор департаменту інфраструктури та благоустрою Ігор Ніколенко на пресконференції, повідомляє кореспондент molbuk.ua.

Читайте також: Рух може бути ускладнений: у Чернівцях розпочали ремонт вулиці

“Фінансування відбувається за рахунок міського бюджету. Під час виконання робіт може змінюватися їх об’єм. Тому сума може бути або меншою, або, якщо будуть виникати якісь додаткові роботи, може бути більшою. Ремонт проводиться лише в тих укриттях, які є комунальним майном”, – говорить Ігор Ніколенко.

Як розповідає директор, передусім при виборі ремонту сховищ оцінювався їхній стан.

“Потрібно постійно підтримувати в належному стані укриття. У нашій країні, сталася така проблема, що не всі сховища були готові. Під час перевірки обирали найгірші за станом. Далі продовжуємо працювати та визначаємо ще ряд укриттів, які також мають бути облаштовані. В країні війна, тому це питання актуальне”, – говорить посадовець.

Найбільше міськрада витратила на ремонт укриття на вулиці Степана Бандери – 716 тисяч гривень. За словами І. Ніколенка, на це вплинуло кілька факторів.

“Тут передбачений поточний ремонт – внутрішнє облаштування сховища, відновлення водопостачання, заміна сантехніки, влаштування електроживлення тощо. Ціна залежить від площі квадратури, а також від робіт. Наприклад, в інших укриттях не проводиться освітлення, бо воно в належному стані. Також передбачені місця для того, щоб люди, які будуть в укритті, могли присісти. Тому потрібні лавки. Утримуватиме укриття, як і всі інші, комунальне підприємство “Містосервіс”. Вони забезпечують доступ до сховищ цілодобово. Тут може сховатися 200-300 людей”, – каже І. Ніколенко.

До того ж у місті передбачено будівництво нових укриттів за державні кошти.

“Наразі отримуємо комерційні пропозиції, формуємо тендерну документацію для закупівлі робіт з проєктування. Після виконання проєктних робіт пройде експертизу, після того можемо приступати до проведення тендерів на саме будівництво. Першочергово звертаємо увагу на наші навчальні заклади, адже навчальні процеси можна проводити, якщо є укриття в навчальному закладі”, – зазначає директор департаменту інфраструктури.

Де та за скільки облаштують укриття:

вул. Лук’яна Кобилиці, 103 – 193 289 грн.
вул. Лук’яна Кобилиці, 122 – 313 402 грн.
вул. Головна, 120 – 328 148 грн.
вул. Головна, 187 – 260 493 грн.
вул. Ольги Кобилянської, 12 – 264 250 грн.
вул. Ольги Кобилянської, 55 – 252 500 грн.
вул. Кишинівській, 6 – 225 354 грн.
вул. Степана Бандери, 1 – 716 960 грн.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.