Новини

Як знайти приховану камеру в номері готелю: «секретні» способи від експертів

Приховані камери не нова проблема у готелях. Туристи по всьому світу періодично знаходять їх у номерах, чим насправді дуже стурбовані. Але є кілька способів, які допоможуть вам виявити такі пристрої, адже вони порушують ваше право на приватність.

Про те, як можна це зробити, пише CNBC.

Обшукайте номер

“Господарям Airbnb дозволяється мати камери у своїх будинках, але вони повинні повідомити про них гостей. А ще камери не можна розміщувати в приватних приміщеннях”, – розповів Кеннет Бомбас, генеральний директор розвідувальної компанії Global Threat Solutions.

За його словами, перше, що він робить, заходячи у готельний номер, вимикає електронний годинник. Адже майже всі приховані камери вмонтовані в побутових пристроях, таких як освітлювальні прилади, термостати та підключені до розетки.

“Розгляньте номер, зверніть увагу на незвичні речі, а потім огляньте їх ближче”, – радить Бомбас.

Навіть добре приховані камери відбивають світло, якщо воно потрапляє на їхній об’єктив.

“Якщо ви посвітите ліхтариком на підозрілу річ, де ймовірно є прихована камера, ви побачите там відображення. Це досить гарний спосіб виявити камеру”, – розповів експерт.

Придивіться до мережі Wi-Fi

За словами Бомбаса, прихована камера повинна бути підключена до локальної мережі Wi-Fi, щоб її можна було переглядати віддалено.

Програми сканування Wi-Fi, такі як Fing, можуть ідентифікувати пристрої в мережі, зокрема камери.

“Ті, хто ховає камери, можуть використовувати окрему мережу Wi-Fi для трансляції відео в прямому ефірі, але програми для сканування Wi-Fi також можуть визначити, скільки мереж знаходиться у приміщенні”, – розповів Бомбас.

Втім Коді Кінзі, дослідник із безпеки даних і аналітичної компанії Varonis, попередив, що мережевий сканер може не все вловити.

“Наступне, що ви можете зробити, – це пошукати пристрої, які транслюють власну мережеву назву”, – наголосив він.

Кінзі рекомендував використовувати такі програми, як WiGLE, щоб знаходити пристрої, які “транслюють назви мережі Bluetooth і Wi-Fi.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.