Новини

В Україні викрили двох командирів: вони виписали військовим, які не були на фронті, 380 тисяч грн “бойових”

У Чернігівській області затримали двох командирів, які виписували “бойові” виплати підлеглим військовим, які не були на фронті. Загалом з державного бюджету розікрали 380 тисяч грн.

Про це повідомляє Спецпрокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

За даними слідства, командир однієї із військових частин, підполковник ЗСУ виписав своїм підлеглим 180 тис. грн премій за участь у бойових діях на території Чернігова. Слідство встановило, що дані військові не брали участь у боях та не були на той момент у військовій частині. Під час розслідування підозрювані частково компенсували завдані державі збитки.

Також спецпрокурори викрили ще одного командира підрозділу іншої військової частини, дислокованої на Чернігівщині. Він за аналогічною схемою виписав підлеглим 200 тисяч грн “бойових”.

Командирам військових частин інкримінують ч. 1 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 3 років позбавлення волі.

“Загалом з початку поточного року за процесуального керівництва прокурорів спецпрокуратури Центрального регіону задокументовано 12 випадків незаконних виплат військовослужбовцям на загальну суму понад 9,5 млн грн, з яких прокуратурою забезпечено відшкодування близько 6 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.