Новини

«Щодня тією багнюкою йдуть тисячі людей»: у мерії Чернівців розповіли, чому ремонтують ще один простір

Ділянка між вулицями Комарова та Воробкевича розташована у велелюдному районі. При цьому вона занедбана, і в дощову погоду йти нею нереально. Тому й вирішили її облаштувати.

Так пояснив рішення про ремонт цієї території заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк, пише molbuk.ua

“Ми просто робимо свою роботу. У бюджеті закладені кошти на благоустрій, ми реалізовуємо визначені цілі. Цей простір важливий тим, що він знаходиться у величезному густонаселеному районі. І ненормально, коли просто посеред нього – заболочені доріжки. Ними щодня проходять тисячі людей. І всі мусять іти до житлового району тією багнюкою.

Та й тротуар з боку вулиці Комарова теж у жахливому стані. Там узагалі перейти неможливо. То чи варто не поважати чернівчан і нічого не робити? Невже треба ходити кривими тротуарами? Не слід замощувати доріжки? Вважаю, що їх усе ж таки варто робити гарними й рівними. Адже чернівчани заслуговують на якісні вулиці, тротуари й громадські простори, як-не-як”, – зазначив посадовець.

На території також встановлений гранітний пам’ятний знак вагою 18 тонн із надписом “На славу Героям”. Його перемістили сюди у серпні 2021 року, коли планували встановити тут пам’ятник учасникам АТО.

За словами В. Зазуляка, пам’ятний знак залишиться на місці, його демонтовувати не будуть, а тільки облаштують простір поруч.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях планують капітально відремонтувати ділянку між вулицями Комарова та Воробкевича. Йдеться, зокрема, про відновлення елементів благоустрою. Після цього ділянка перетвориться на такий собі мінісквер.

Відповідний тендер оголосив департамент інфраструктури та благоустрою ЧМР.

Прийом пропозицій – до 17 червня. Очікувана вартість робіт – понад 5,9 мільйонів гривень. Термін виконання робіт – не пізніше 31 жовтня цього року.

Спочатку планують демонтувати старе покриття доріжок та майданчиків; видалити сухостійні, аварійні дерева, викорчувати пні, вивезти сміття, демонтувати білборд.

Тут постелять тротуарну плитку товщиною 60 мм, тактильну плитку та зроблять асфальтне покриття проїзної частини. Поставлять понад десяток лавиць, урни, квітник, велопарковку на 6 місць.

Проведуть освітлення, засіють газони – мавританський (створює ефект суцільного килиму з квітів та трав), партерний та звичайний.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.