Новини

Як можна використати скошену газонну траву: 5 корисних способів

Траву на газоні потрібно періодично скошувати, щоб він мав гарний вигляд. Більшість власників ділянок спалюють або викидають скошену траву. Однак, її можна використати з користю.

Як можна використати скошену траву – читайте нижче.

Мульчування
Необхідно залишити скошену траву на газоні на кілька днів. Коли трава підсохне, зберіть її граблями чи вилами. Використовуйте підсушену траву для мульчування грядок.

Трава дозволяє підтримувати оптимальний рівень вологості на грядках та запобігає зростанню бур’янів. До того ж вона виконує роль натурального добрива, віддаючи рослинам велику кількість поживних речовин.

Добриво
Скошену траву можна залишити на газоні. У процесі розкладання вона віддаватиме поживні речовини ґрунту, роблячи його більш родючим, що позитивно позначиться на зовнішньому вигляді газону.

Захистити овочі чи фрукти
Сіно з трави буде чудово захищати овочі і фрукти взимку у сховищах. Наприклад, скошену траву можна використовувати, щоб зробити овочесховище у вигляді траншеї. У сіні чудово зберігаються яблука пізніх сортів та томати.

Укрити рослини на зиму
Траву можна використати для створення захисту від морозів для посадок полуниць, багаторічних декоративних рослин, підзимових посівів.

Однак, важливо, що трава для укриття має бути саме сухою. Також необхідно забезпечити відтік води від укриття навесні та під час відлиг.

Їжа для тварин

Свіжій зелену траву можна дати кроликам та іншим домашнім тваринам. Також можна зробити корм, який готується за допомогою процесу бродіння зеленої маси.

Газонну траву необхідно скошувати тоді, коли:

висота рослинності становить понад 10 см;
після скошування висота газонної трави повинна бути не менше 5 см;
у всіх частинах газону висота трави повинна бути однаковою;
влітку газон стрижуть зазвичай раз на кілька тижнів, але коли дощить, доводиться це робити частіше.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.