Новини

До Чернівців поки що не планують додавати нові потяги, – Укрзалізниця

Наразі з Чернівців курсує всього п’ять потягів: до Києва, Одеси, Полтави й два до Львова. Це в кілька разів менше, ніж, до прикладу, у 2021 році.

У відповіді на запит molbuk.ua в “Укрзалізниці” зазначили, що змінити кількість рейсів до Чернівців обіцяють після завершення війни.

“Рухомий склад розподіляється за найбільш затребуваними напрямками. Після стабілізації ситуації в країні, за наявності відповідної кількості рухомого складу, буде розглянуто питання додаткових поїздів до Чернівців”, – зазначили в “Укрзалізниці”.

Проте пасажиропотік у потягах, що курсують до та з Чернівців, щороку збільшується. За чотири місяці 2023 року чернівецькі потяги перевезли вже майже двісті тисяч пасажирів (в “Укрзалізниці” надали статистику до квітня 2023 року).

Очільник ОВА Руслан Запаранюк на одній з останніх пресконференцій зазначив, що питання залізничного сполучення Буковини з іншими регіонами є складним, зокрема й через карстове провалля, яке утворилося у вересні 2021 року в районі карстових печер на залізничному перегоні “Новоселиця – Мамалига”.

“Ми зверталися до “Укрзалізниці”, щоби покращити сполучення Чернівців із Києвом та іншими областями. Питання не просте. Гадаю, найближчим часом будемо мати якісь рішення”, – запевнив голова ОВА.

Що відомо про карстове провалля:

У 2021 році повідомлялося, що у Чернівецькій області через підмив грунту стався провал у земляному полотні в районі карстових печер на залізничному перегоні “Новоселиця – Мамалига”. У зв’язку з цим змінено маршрут потяга “Чернівці–Київ”.

У провалля одразу засипали п’ять вагонів щебню, його засмоктало повністю, утворивши ще більшу вирву.

На місці розпочали аварійно-відновлювальні роботи, але 23 вересня 2021 року у зоні карстових печер знову просів ґрунт. Відтоді потяг Чернігів – Чернівці – Чернігів припинив своє курсування.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.