Новини

Що загрожує в разі неявки для проходження ВЛК – пояснення адвоката

В разі неявки військовозобов’язаного для проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) існують два можливі види відповідальності – адміністративна або ж кримінальна.

Про це розповів адвокат Богдан Пересада.

За порушення статті 210-1 передбачена адміністративна відповідальність. Українці можуть отримати штраф у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а посадові особи – від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Максимальний розмір штрафу становить 3 400-5 100 гривень.

Також військовозобов’язаним може загрожувати кримінальна відповідальність, яка передбачена Статтею 336 ККУ. Покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Особам, які не проходили медичну комісію, найімовірніше, загрожуватиме адміністративна відповідальність за неявку за повісткою.

“Тобто потрібно розуміти, що може бути і спроба притягнути до кримінальної відповідальності, але спроба притягнути не означає, що така відповідальність буде. Якщо ж така ситуація виникне, то треба буде звернутися до адвоката по правову допомогу. На мою думку, найбільш вірогідною може бути спроба притягнути до адміністративної відповідальності”, – зазначив адвокат.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.