Новини

Канікули наближаються: чи будуть у Чернівцях працювати пришкільні табори

У школах Чернівців на початку канікул будуть працювати пришкільні табори, але діти там перебуватимуть усього кілька годин.

Про це molbuk.ua повідомили в управлінні освіти Чернівецької міської ради.

“Цього року працюватимуть пришкільні табори з короткоденним перебуванням. Кожна школа сама визначить час і термін проведення такого табору. Деякі заклади організовують їх на тиждень, інші — до двох тижнів”, – розповідає начальник відділу забезпечення якості та стратегічного розвитку закладів загальної середньої освіти управління освіти Руслан Федюк.

Минулого року теж були пришкільні табори. Діти перебували у них по три години – орієнтовно до 12.00. Так само буде і цього року. Зазвичай, такі табори відвідують діти початкової школи. Для дітей запропонують різне дозвілля, наприклад, є у нас практика проведення мовних таборів, також діти відвідують різні музеї.

Раніше були пришкільні табори повного робочого дня, діти у школах були до 16.00-17.00. Такі табори передбачали обід. В умовах карантину, воєнного стану їх не організовують.

Також працюватимуть табори у позашкільних закладах. Це запровадили минулого року вперше.

“У позашкільних закладах минулого року майже все літо були табори. Діти перебували там орієнтовно до 15.00 впродовж місяця. Цього року вони теж будуть у шести позашкільних закладах. Зараз узагальнюється інформація”, – продовжує Руслан Федюк.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.