Новини

Від чого залежить стать дитини і чи можна її «спланувати»: правда від гінеколога

За стать дитини відповідає лише один з партнерів під час зачаття, але існують методи “замовити” хлопчика чи дівчинку. Щоправда, вони сумнівні і більше – “народні”.

Про це в Instagram розповіла лікар-гінеколог Юлія Ніколова.

Від чого залежить стать дитини

Лікарка нагадала, що хоча у “виробництві” дітей беруть участь обидва, але саме за стать дитини відповідають лише чоловіки.

Річ у тім, що у жінки набір хромосом ХХ, а у чоловіка ХY. Дитина отримує половину хромосом від мами та половину від тата. Яйцеклітина має тільки Х-хромосому, а сперматозоїди бувають або з Х-хромосомою, або з Y-хромосомою.

“Стать дитини залежить саме від типу хромосоми, який вона “отримує” від батька. Якщо в яйцеклітину “прийде” сперматозоїд із Х-хромосомою – народиться дочка, а якщо із хромосомою Y – то син”, – пояснила гінеколог.

Чи можна спланувати хлопчика чи дівчинку

“Те, в якій позі відбувається статевий акт, якої дієти дотримуються чоловік та жінка, китайські календарі тощо не впливає на те, який із сперматозоїдів буде “переможцем”, – наголосила лікарка.

Проте, за словами експертки, існує метод (хоч і сумнівний) планування статі дитини, заснований на овуляції, який ще називають “Метод Шеттлза”.

У 1960-х роках американський біолог Ландрум Бревер Шеттлз виявив, що “жіноча” та “чоловіча” сперма має різні характеристики.

Так, чоловіча сперма менша, плаває швидше та має коротший термін життя, ніж жіноча сперма. Він вважав, що якщо пара займається сексом приблизно під час овуляції, Y-сперма з більшою ймовірністю досягне яйцеклітини раніше X-сперми. Тоді у пари буде хлопчик після запліднення.

Жіночі сперматозоїди виявилися повільнішими, міцнішими і живуть довше, ніж чоловічі, тому заняття коханням раніше у “вікні фертильності” означало, що вони доживуть до моменту, коли яйцеклітина буде готова. Тоді ви завагітнієте дівчинкою.

Юлія Ніколова роз’яснила, що згідно з цією теорією, зачаття “для дівчинки” потрібно планувати за 3-4 дні до передбачуваної овуляції, а для хлопчика за день або в день самої овуляції.

Хоча це цікава теорія, дослідження, проведені з того часу, довели, що час запліднення насправді не впливає на стать дитини.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.