Новини

На Буковині продовжують оновлювати дорогу до пункту пропуску з Румунією: на якому етапі роботи

Дорога від Ізвоареле-Сучевей до Шепоту готова на 30%. Її відновлюють в рамках дзеркального проєкту “Покращення транспортної інфраструктури в транскордонній території Сучава – Чернівці (Ізвоареле- Сучевей – Шепіт)”.

Про це сьогодні повідомила під час пресконференції Аліна Калістру – проектний менеджер Сучавської повітової ради.

Як зазначається у проєкті, ця дорога є одним із найважливіших повітових шляхів у гірській місцевості Сучавського повіту в Румунії. Вона веде до КПП “Шепіт – Ізвоареле-Сучевей” через Фунду Молдовей, Бряза та Молдова Сувіта та закінчується на кордоні з Україною. Її протяжність становить 3 км. Будівництво цього автошляху розпочали торік і станом на сьогодні уже готова третина.

Начальник відділу з питань міжнародних зв’язків та транскордонного співробітництва обласної ради Олексій Волощук також повідомив, що з української сторони дорога до контрольно-пропускного пункту готова на 50%. Наразі роботи тривають, а погодні умови сприяють, аби терміни виконання проєкту були дотримані.

Проєкт реалізується Сучавською повітової Радою у партнерстві зі Службою відновлення та розвитку інфраструктури в Чернівецькій області, та співфінансується в рамках Спільної операційної програми “Румунія – Україна 2014-2020”. Тривалість реалізації цього проєкту становить 28 місяців з 26.08.2021 по 25.12.2023.

Його загальною метою є покращення доступності на транскордонній території Ізвоареле-Сучевей – Шепіт шляхом сприяння мобільності населення, товарів і послуг з метою стимулювання сталого економічного розвитку шляхом відновлення/модернізації 3 км дороги на території Сучавського повіту. Загальна вартість проєкту становить 3 190 529,57 євро.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.