Новини

Мобілізація в Україні: чи можуть призвати до лав ЗСУ з подвійним громадянством

Під час воєнного стану в Україні до лав ЗСУ можуть мобілізувати військовозобов’язаних осіб, які мають подвійне громадянство.

Про це розповів адвокат Ростислав Кравець на своєму YouTube-каналі.

За словами адвоката, виняток стосується чоловіків, які виїжджають на постійне місце проживання за кордоном. Для них передбачено зняття з військового обліку в нашій країні.

“Навіть якщо вони повідомлять про наявність другого громадянства”, – зазначив він.

В таких випадках людям варто подати в Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки документи, що засвідчують наявність українського та іншого громадянства. Йдеться насамперед не про мобілізацію, а про можливість притягнення особи до кримінальної відповідальності за державну зраду.

“Особливо, якщо йдеться про громадянство країни-агресора або країни, яка їй допомагає. Я кажу про Російську Федерацію та Республіку Білорусь”, – пояснив Кравець.

Адвокат продовжує, що у людей із подвійним громадянством вже виникали проблеми зі зняттям із військового обліку.

“У будь-якому разі, якщо у вас є громадянство іншої країни й ви офіційно не вийшли з громадянства України, це не є перепоною для вашої мобілізації під час воєнного стану й на особливий період. Візьміть це до уваги й зверніться до ТЦК і СП, щоб у подальшому не виникало неприємних ситуацій з правоохоронними органами”, – зауважив Кравець.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.