Новини

На Буковині береги Дністра встелені сміттям – фото

Дністровський каньйон – одне з семи природних чудес України. Проте люди замість того, щоби шанувати це диво, засмічують береги Дністра сміттям.

Про це у соцмережах написала чернівчанка Наталка Олійник, пише molbuk.ua

Користувачка зазначає, що, бажаючи помилуватися краєвидами, зійшла до Дністра у селі Грушівці на Кельменеччині у була вражена кількістю сміття, яке лежало довкола.

“Минулих вихідних прогулялись Шишковими горбами, що на Буковині, милувались неймовірними краєвидами, захоплювались історичними розповідями і фотографуванням перших квітів, і було б все чудово, там на верху, на горбах, але ж нам схотілось зійти до Дністра, і зійшли… Зійшли в селі Грушівці, на березі розташовані відпочинкові дачі, і база відпочинку “Каньйон”. По дорозі так чистенько, але повернули десять метрів вправо вздовж берега річки, щоб посидіти відпочити і тут…бах…настрій упав нижче колін…А місця вільного нема…Немає, його просто немає! Крім різнобарв’я трав і квітів, на сонці переливаються різними кольорами пластик, мішки з сміттям і пляшками!” – написала обурена чернівчанка.

Жінка закликала обласну та місцеву владу вплинути на ситуацію, а також звернулася до відпочивальників із проханням змінити ставлення до природи.

“Якщо на Закарпатті місцеві скидують все у воду, то тут сліди відпочиваючих і туристів, нажаль… Пішки сюди ніхто не ходить, бо дуже далеко, і явно, що це все привозять і після відпочинку ніхто нічого не забирає. Ну, не вірю я, не вірю, що в машині не знаходиться місця щоб забрати після себе той бруд! Може, Дністровська районна адміністрація, Чернівецька обласна державна адміністрація, Грушівецькасільськарада може вплинути! Але на наші мізки і голови, ми повинні впливати самі. А поки весна наберає обертів, сміття ховається у зелених килимах матінки природи. Сезон відкрито!” – зауважила Наталія Олійник.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.