Новини

Ігор Геруш – новий ректор Буковинського медуніверситету: що про нього відомо

У Буковинському державному медуніверситеті завершилося голосування за ректора.

Комісія оприлюднила протокол із результатами голосування другого туру виборів ректора БДМУ.

За його результатами переможцем став Ігор Геруш.

Він отримав 502 голоси, це 70,3% від загальної кількості виборців. Його опонентка Оксана Андрієць отримала 168 голосів, це 23,5%.

Як пояснив Олександр Буряк, зараз виборча комісія оформлює протокол у 2 примірниках, один із них передає представникові МОЗ. Далі рішення щодо укладення контракту з новим ректором – за МОЗ.

Як сказав переможець виборчих перегонів Ігор Геруш, призначення, згідно процедури, має відбутися впродовж місяця.

Порушень не зафіксували, вибори відбулися спокійно, зазначають спостерігачі та члени комісії

Що про нього відомо:

Геруш Ігор Васильович

Народився 27 вересня 1971 року в м. Києві. З 1978 по 1988 роки навчався в Коломийській середній школі № 1 імені В. Стефаника, яку закінчив із золотою медаллю.

У 1988 році вступив до Чернівецького державного медичного інституту, який закінчив у 1994 році. З 1994 року по 1995 рік працював асистентом-стажистом кафедри медичної хімії. З 1995 по 1998 роки навчався в аспірантурі на кафедрі медичної хімії. З 1998 року – асистент, з 2001 – доцент кафедри медичної хімії, а з 2011 – завідувач кафедри біоорганічної та біологічної хімії та клінічної біохімії.

З 2001 року по 2011 рік працював начальником навчального відділу, з 2011 – проректор з науково-педагогічної роботи БДМУ.
Кандидат медичних наук (1999 р.), доцент (2002 р.).

“Хочу покращити медичну освіту, медичну допомогу населенню, і щоби заклад звучав на міжнародній арені. Це наша з дружиною альма-матер, двоє моїх дітей тут навчаються. Тому хочу все зробити, щоби люди були задоволені тими послугами, які надаються нашим навчальним закладом”, – зазначив у коментарі molbuk.ua Ігор Геруш

За його словами, БДМУ зараз – у стані глибокої кризи.

“На це є кілька причин. По-перше, воєнний стан у країні. А також – тривалі виборчі перегони: у нас понад 2 роки немає офіційного керівника. Бо в.о. – це все ж таки не те. Для того, щоби заклад нормально функціонував, потрібен постійний керівник, який буде реалізовувати свою програму і нести відповідальність за ухвалені рішення. Я розраховую на перемогу, інакше би не брав участі у виборах. Маю підтримку колег та студентів”, – запевнив Ігор Геруш.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.