Новини

10 хвилин – і всі ситі: три швидких рецепти сосиски в тісті

Сосиска буває не тільки в дріжджовому тісті – можна взяти тісто готове, загорнути її в лаваш, або приготувати сосиску в тісті з хліба. Пробували таку? Пропонуємо три рецепти на швидку руку: вибирайте, що більше подобається – діти в будь-якому випадку будуть у захваті.

Сосиска в лаваші

Така сосиска в тісті готується на сковороді за 5 хвилин.

Інгредієнти:

лаваш – 2 листа;
сосиски – 8 шт;
твердий сир – 100 г;
гірчиця або томатний соус – 2 ст. л.;
зелена цибуля – пучок;
яйце – 2 шт;
сіль;
олія для смаження.

Розріжте листи лаваша на 4 частини. Наріжте цибулю, натріть сир на тертці. Змастіть половину порційного листа лаваша гірчицею (або томатним соусом), посипте цибулею, сиром, покладіть зверху сосиску. Загорніть, підвертаючи краї лаваша з обох сторін. Закріпіть край лаваша збитим яйцем.

Умочіть сосиску в лаваші в збите яйце і викладіть швом вниз на сковороду з розігрітою олією. Обсмажте до рум’яності з усіх боків.

Сосиска в тісті в духовці

Якщо не любите смаженого – приготуйте сосиску в духовці в тісті філо.

Інгредієнти:

тісто філо – 100 г;
сосиски – 6 шт.;
твердий сир – 100 г;
яйце – 2 шт.;
вершкове масло – 30 г;
кунжут.

Змастіть пласт тіста розтопленим вершковим маслом, викладіть зверху другий пласт і знову змастіть маслом. Повторіть, щоб вийшло 4 шари. Розріжте на порційні частини. Посипте кожну тертим сиром, покладіть сосиску і загорніть, підвертаючи краї. Закріпіть їх збитим яйцем.

Умочіть сосиску в тісті у яйце, викладіть на деко з пергаментом швом вниз. Посипте зверху кунжутом і відправте в розігріту до 180С духовку на 10 хвилин.

Сосиска в тісті на сковороді – з тостів

Для цього рецепта не потрібні ні тісто, ні лаваш – підійде звичайний хліб.

Інгредієнти:

тостовий хліб – 6 шматочків;
сосиски – 6 шт.;
твердий сир – 6 пластинок;
яйце – 1 шт.;
сіль;
олія для смаження.

Зріжте скоринки у тостового хліба, тости розкачайте качалкою. Викладіть на тости сир, сосиску і загорніть. Змастіть краї тосту водою і добре закріпіть.

Подрібніть зрізані скоринки в крихту (наприклад, в блендері). Умочіть сосиски в тостах у збитому яйці з сіллю, потім обваляйте в хлібній крихті і обсмажте на сковороді на розігрітій олії до рум’яності.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.