Новини

Де гуляти з собакою в Чернівцях: власників тварин запрошують подавати пропозиції

Власників собак у Чернівцях запрошують подавати свої пропозиції щодо можливих місць для вигулу песиків у своїх районах.

Про це повідомляє регіональна координаторка міжнародної організації з захисту тварин FOUR PAWS International в Україні Антоніна Гошовська, пише molbuk.ua

Наразі у Чернівцях перелік зон для вигулу визначений “Правилами утримання тварин в м.Чернівцях” ще у 2014 році, і більшість цих місць наразі або забудовані, або знаходяться в нейпринятних місцях, зазначає Антоніна Гошовська.

“У зв’язку з цим та щоби забезпечити комфортні і безпечні умови співіснування людей та тварин в нашому місті, запрошуємо вас подавати свої пропозиції щодо потенційно можливих місць для вигулу собак у вашому районі.

На жаль, питання вигулу собак часто стає причиною конфліктів між чернівчанами, коли одні вимагають, щоби собаки гуляли виключно на місцях для вигулу – де вони, ніхто при цьому не знає, а власники собак елементарно не мають можливості доступу до таких місць, або ж вони знаходяться за кілька кілометрів”, – йдеться у дописі.

Пропозиції щодо місць вигулу собак можна залишати тут.

До теми

Відповідно до ДБН Б.2.2-5: 2011 “Благоустрій територій”, зони для вигулу мають бути передбачені в детальних планах територій нових районів, кварталів житлової та змішаної забудови.

Відстань від місця проживання до зони вигулу має становити не більше 300 метрів і не менше 40 метрів (25 метрів в умовах щільної забудови) від житлових будинків, дитячих і спортивних майданчиків. Покриття на них має бути піщано-гравійним, піщано-земляним або трав’яним.

У зонах вигулу мають бути встановлені попереджувальні знаки та таблички із зазначенням відповідального за їх прибирання і утримання.

Зони для вигулу мають бути обладнані контейнерами для збору відходів.

Раніше molbuk.ua писав про те, що чернівчани, які мешкають на вулиці Героїв Майдану, протестують проти встановлення майданчика для вигулу собак у парку “Жовтневий”.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.