Новини

Томограф за 45 мільйонів: ексжурналіст із Чернівців устряг у скандал із закупівлями

Ексжурналіст із Чернівців, а зараз депутат Київської обласної ради від партії “Слуга народу” Володимир Тимофійчук, втрапив у скандал із закупівлями. Зокрема, комунальний заклад “База спеціального медичного постачання”, який він очолює, купує томограф за 45 мільйонів гривень, що у півтора рази дорожче, ніж схожий томограф, який торік закуповував “Одеський обласний онкологічний диспансер”.

Про це повідомляє видання Наші Гроші, пише molbuk.ua

Зокрема, комунальний заклад “База спеціального медичного постачання” Київської облради 11 квітня як централізована закупівельна організація за результатами тендеру повідомив про намір замовити фірмі “УМТ+” систему однофотонної емісійної комп’ютерної томографії вартістю 44,53 млн грн, або $1,21 млн. Про це повідомляється у системі “Прозорро”.

Цьогоріч для “Київського обласного онкологічного диспансеру” поставлять систему ОФЕКТ AnyScan S виробництва “Mediso Medical Imaging System Ltd.” (Угорщина).

Два роки тому, в квітні 2021 року “Одеський обласний онкологічний диспансер” замовив “УМТ+” систему AnyScan S на 42% дешевше у доларах – за 23,89 млн грн, або $856 тис.

У нинішній специфікації на систему вказано більше позицій софту, ніж було на Одещині.

Перелік додаткового обладнання на цих тендерах теж трохи відрізняється. У нинішньому вказані сцинтиляційний монітор забруднення альфа-бета з кріпленням, акумуляторами і адаптером та контейнер для шприців, яких не було на Одещині. Ще нині вимагається три вольфрамових захисти для шприців з вікном з PB-скла 2,5 куб. см, 5 куб. см та 10 куб. см, а тоді вимагалось два вольфрамових захисти для шприців з вікном з PB-скла 10 куб. см.

Держаудитслужба перевіряє тендер на підставі виявлених нею ознак порушення закону. Замовник відповів їй, що визначив очікувану сума на підставі комерційних пропозицій: “Протек Солюшнз Україна” – система NM 830 за 45,85 млн грн, “Кінд Інтерслух Київ” – система Symbia Evo за 45,70 млн грн, “УМТ+” – система AnyScan S за 44,69 млн грн.

У серпні 2022 року “Базу спецмедпостачання” очолив Володимир Павлович Тимофійчук, після чого вона почала активні закупівлі. Від заснування “Прозорро” в 2016 році до лютого 2022 року вона оголосила закупівель на очікувану суму 4,85 млн грн, а з листопада 2022 року – на 211,72 млн грн. За останніми вже укладено угод на 124,37 млн грн. Найбільші дві на суму 24,26 млн грн стосувались послуг харчування для “Київського обласного онкологічного диспансеру” та “Київської обласної клінічної лікарні” в Києві.

Олександр Дубінський і Володимир Тимофійчук

Володимир Тимофійчук – ексжурналіст із Чернівців, депутат Київської обласної ради від партії “Слуга народу”, який до виборів співпрацював з програмою “Дубінізми” Олександра Дубинського на каналі “2+2”.

У 2019-2020 роках він був позаштатним помічником нардепа від “Слуги народу” Олександра Куницького, також пов’язаного з Дубінським.

У 2020 році кандидатами в депутати Київської обласної ради від партії “Слуга народу” стали Володимир Тимофійчук, Ігор Колтунов, Альона Шерепа, Наталія Книга, Марія Кисельова. Усі вони працювали у Департаменті журналістських розслідувань групи “1+1 медіа” над проєктами “Секретні матеріали” та “Українські сенсації”.

За результатами виборів до Київської обласної ради від партії “Слуга народу” пройшли троє працівників “1+1 media”, а саме: Ігор Колтунов, Марія Кисельова та Володимир Тимофійчук.

Київською “УМТ+” на чолі з Юрієм Терещуком володіє Дмитро Лаврентій. Останній також керує київською фірмою “АФС Медицинтехнік”, яка належить компанії “АФС Медицинтехнік ГмбХ” (Німеччина). За даними системи “YouControl”, зараз кінцевим бенефіціаром “АФС Медицинтехнік” через вищезгадану німецьку компанію вказаний лише німець Свен Краутер, але раніше разом із ним був росіянин Олександр Халімон.

Раніше “УМТ+” володів Артем Кузьменко. Він керує АО “Етерна Ло” Олега Мальського й Андрія Астапова. Колись “УМТ+” використовувала телефон “Eterna Law” 0444907001.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.