Новини

Хотів купити мотоблок: на Буковині шахраї ошукали двох буковинців на понад 30 тисяч гривень

На Буковині шахраї ошукали двох чоловіків. 53-річного буковинця жителя Берегометської громади ошукали на 14 300 гривень під час покупки мотоблоку. Іншого 75-річного буковинця жителя Новоселиці ошукали на 17 100 гривень, який хотів оформити допомогу.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

За вказаними фактами дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені частиною 1 статті 190 ККУ.

“53-річний буковинець побачив оголошення з продажу сільськогосподарської техніки в одній із соціальних мереж. В подальшому чоловік зв’язався з нібито продавцем, який попросив перерахувати завдаток за мотоблок. Однак, після переказу грошових коштів зв’язок з псевдопродавцем обірвався, а потерпілий втратив 14 300 гривень. Також до правоохоронців із заявою про шахрайство звернувся 75-річний житель міста Новоселиця. Чоловік повідомив, що під час оформлення фінансової допомоги, перейшов за фішинговим посиланням. Буковинець ввів всі персональні дані: номер карткового рахунку, паролі, CVV-коди, в результаті чого з його банківського рахунку зникло 17 100 гривень”, – йдеться в повідомленні.

Поліції Буковини застерігає жителів краю від подібних афер та рекомендує дотримуватись таких правил під час покупок в Інтернет мережі:

– не перераховуйте гроші за товар наперед;

– намагайтеся дізнатися якомога більше інформації про продавця;

– почитайте відгуки інших клієнтів;

– уважно перевіряйте банківські реквізити;

– по можливості зустріньтеся з продавцем особисто;

– оплачуйте товар тільки після доставки;

– не здійснюйте платіжних операції за вказівками невідомих.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.