Новини

Ще в одному селі на Буковині перейшли до ПЦУ: на розгляді в ОВА – документи інших трьох громад

Сьогодні, 3 травня, зареєстровано зміну підлеглості у канонічних та організаційних питаннях шляхом входу до складу релігійного об’єднання – Православної Церкви України релігійної громади села Самушин Чернівецького району. Внесено відповідні зміни в ЄДР щодо зазначеної юридичної особи.

Про це повідомляє Чернівецька ОВА, пише molbuk.ua

Читайте також: Проголосували одноголосно: на Буковині ще одне село перейшло з УПЦ до ПЦУ

На розгляді в управлінні культури знаходяться документи щодо зміни канонічної підлеглості (переходу з УПЦ до ПЦУ) релігійних організації сіл Росошани, Рингач та Погорілівка, які вже провели відповідні збори у громадах.

З 1 травня 2023 року діють оновлені форми заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, затверджені наказом Міністерства юстиції України 18 листопада 2016 року за №1500/29630 (у редакції наказів Міністерства юстиції України від 29 березня 2023 року № 1158/5 та від 10 квітня 2023 року №1292/5).

Раніше ми повідомляли, що у Заставнівському районі найбільше храмів перейшли з УПЦ до ПЦУ. Зокрема це зробили у селах Добринівці, Боянчук, Горошівці, Юрківці, Вербівці, Товтри, Бабин, Хрещатик, Задубрівка.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.