Новини

Через погану погоду посівна на Буковині затягнулася

На Буковині триває посівна кампанія. Наразі в області засіяно близько 38% до запланованої площі. Але несприятлива погода квітня змістила дати посіву.

Про це у коментарі molbuk.ua сказав заступника начальника управління агропромислового розвитку Чернівецької обласної військової адміністрації Богдана Бойчука.

На полях Чернівецької області кукурудзи посіяли близько 30%, сої та соняшнику понад 30%.

“Наразі посівна в самому розпалі, розпочався посів ярих культур. Посіяно лиш 38% до запланованої площі засіву пізніх ярих культур. Структура змінюється, адже все залежить від того, чи зможе техніка заїхати на територію. Дощі минулого місяця змістили нам план посіву на травень, проте і зараз ще не пізно засівати землю. Тому всі фермери, підприємства повним ходом проводять посів”, – говорить посадовець.

Цьогоріч на Буковині засіють 312 тисяч гектарів, з яких на зернові виділили 84,3 тис. гектарів. Також в області збільшують посів гречки. Цьогоріч крупи засіють близько 2,5 тис. гектарів, торік її засівали мало і в основному дрібні фермери.

“У минулі роки посіви гречки складали, щонайбільше, 150-200 гектарів”, – зазначає Богдан Бойчук.

Богдан Бойчук запевняє, що хвилюватися за врожай не варто.

“Урожай буде, він повинен бути. Робиться все для того, щоб завершився посів. Наступні тижні за планом буде хороша погода, тому посів буде продуктивний. У нашому регіоні війна на роботу фермерів не так сильно впливає, як минулого року. Паливо-мастильних матеріалів, насіння, засобів захисту вдосталь. Військові дії на нас сильно не впливають, на щастя, сильно впливають погодні умови”, – каже посадовець.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.