Новини

Окупанти змінили тактику ракетних ударів, б’ють прицільно по цивільних — Подоляк

Окупанти змінили тактику ракетних ударів по Україні. Зараз вони прицільно б’ють цивільними.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у ефірі телемарафону.

“Абсолютно очевидно, що певна зміна тактики є. У цьому немає сумнівів, тому що вони завдають прямих ударів саме по цивільних, багатоквартирних будівлях або місцях, де є багато житла цивільного населення”, — розповів Подоляк.

За його словами, за допомогою такої тактики ворог хоче спровокувати в країні певні реакції, наприклад, прискорити контрнаступ, щоб Україна не займалася підготовкою, а пішла розлюченою в атаку.

Подоляк додав, що ворог також може намагатися вплинути на жителів країн Заходу, які під враженням від вбивств мирних українців можуть вимагати термінових переговорів.

“Третя причина — вони промацують, чи можна атакувати не лише по тих траєкторіях, через які вони атакували взимку та восени, чи можна атакувати в обхід наших систем ППО громадянське населення. І вони дивляться, чи ми повністю закрили небо, чи ні”, — додав Подоляк.

Також серед можливих причин він називає спробу росіян зрозуміти, чи опція зламатиме українців за допомогою атак на громадянське населення у разі провалу на лінії фронту, додав він.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.