Новини

У ЧТУ розповіли, коли пільговикам із сіл доведеться платити за проїзд у тролейбусі

Ще жодна громада не уклала договорів на перевезення пільговиків із Чернівецьким тролейбусним управлінням.

Про це на пресконференції повідомив виконувач обов’язків Чернівецького тролейбусного управління Петро Лисак.

“Чотири громади до нас зверталися і наразі розглядають це питання. Це Чагорська,Острицька, Клішковецька та Сторожинецька громади. У цих громадах живе багато людей, які їздять до Чернівців. Тому, думаю, вони ухвалять це рішення. Але процедура досить тривала. Територіальні громади повинні з’ясувати кількість пільговиків, ухвалити зміни до бюджетів і закласти кошти на відшкодування пільг”, – пояснив Петро Лисак.

Читайте також: Пенсіонери з сіл платитимуть у тролейбусах Чернівців: чи готові у громадах Буковини компенсувати витрати за пільговиків

За словами заступника міського голови Ігоря Крохмаля після 1 червня, коли вже запровадять у тролейбусах безготівкову оплату, пільговикам із сіл доведеться платити за проїзд.

“З червня громадянин, який має пільгу, але немає пільгової транспортної картки, змушений буде оплачувати за проїзд у тролейбус або онлайн, або купити у терміналах квиток чи транспортну картку. Що стосується пільговиків, то громада складає список, подає його у ЧТУ для виготовлення транспортної картки і ми їх видаємо. Це не будуть захмарні бюджети для громад, виставлять рахунок за фактичні поїздки. ЧТУ має для цього технічну можливість”, – зазначив Ігор Крохмаль.

Нагадаємо, у Чернівцях з 1 червня у тролейбусах буде запроваджено безготівкову оплату і ця дата остаточна. Міський електротранспорт переходить повністю на е-квиток.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.