Новини

На Буковині чоловік незаконно зрубав дерева майже на 60 тисяч гривень: поліцейські зібрали докази

На Буковині поліцейські зібрали докази протиправної діяльності 41-річного жителя Банилівської громади, який не маючи спеціального дозволу на використання лісових ресурсів, самовільно зрубав дерева породи “Бук” в місцевих угіддях.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

“Сума збитків завдана державі становить майже 60 тисяч гривень. За скоєне буковинцю загрожує покарання у вигляді штрафу або 6 місяців арешту або обмеження волі на строк до 3 років”, – йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування співробітники поліції встановили, що на початку лютого 41-річний житель села Бережниця перебуваючи на території лісового масиву Карапчівського лісництва без жодних дозвільних документів, бензопилою здійснив порубку дерев породи “Бук”. Вподальшому вказані дерева буковинець перевіз до власного домогосподарства та розпорядився ними на власний розсуд.

За результатами проведеної судово-економічної експертизи, порушник завдав лісовому господарству матеріальну шкоду у розмірі майже 60 тисяч гривень.

Слідчі поліції за процесуального керівництва Вижницької окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували матеріали провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Буковинцю інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.