Новини

У маршрутках Чернівці хочуть встановити валідатори: коли це може бути

З 1 червня у Чернівцях у тролейбусах хочуть запровадити безготівкову оплату. А восени валідатори можуть з’явитися у маршрутках Чернівців.

Про це йшлося на виконкомі Чернівецької міської ради, який відбувся сьогодні, 25 квітня, пише molbuk.ua.

Департамент транспорту Чернівецької міської ради наразі працює над визначенням оператора електронного квитка.

“До війни у нас було 5-6 операторів, які готові були впроваджувати систему електронного квитка. Коли почалася війна, на конкурс подався лише один оператор, який міг забезпечити валідаторами, але запропонував досить високий відсоток. Влітку цього року ми плануємо ще раз провести конкурс і визначити оператора електронного квитка. Тоді, відповідно до договору, усі приватні перевізники повинні обладнати свої транспортні засоби валідаторами”, – пояснила начальниця департаменту транспорту Чернівецької міської ради Людмила Свирида.

За словами заступника міського голови Ігоря Крохмаля, законодавством чітко визначено, що органи самоврядування встановлюють систему автоматизованої оплати і перевізники зобов’язані встановити валідатори.

“І ми зараз допрацьовуємо зміни до умов конкурсу перевізників. І це вже буде запроваджено в умовах конкурсу. Перевізники повинні встановити валідатори у всіх маршрутках, а не лише у пільгових”, – зазначив Ігор Крохмаль.

На запитання мера Клічука, чи встигнуть у маршрутках встановити валідатори з 1 вересня, Ігор Крохмаль пояснив, що все залежить від оператора чи буде він спроможний це зробити.

Конкурс на оператора хочуть оголосити наприкінці червня.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.