Новини

На Буковині відбулось рейдерське захоплення великої компанії з вирощування яблук – нардеп

У Чернівецькій області відбулося рейдерське захоплення ТОВ “Дністрові сади” – великого приватного підприємства з вирощування фруктів, яке розташоване у селі Селище Дністровського району.

Про це на своїй сторінці у Facebook народна депутатка “Слуги народу” Галина Янченко, пише molbuk.ua

За її словами, 100% компанії “Дністрові сади” належать “Епл Хіллз Інвестмент Лімітед”, зареєстрованій відповідно до законодавства Англії та Уельса. Підприємство має статутний капітал в 125 млн грн та виробничу базу в Чернівецькій області.

“Про те, що компанію в них вкрали, власники дізнались випадково, зробивши витяг з ЄДР для господарських потреб”, – написала Янченко.

Вона зауважила, що з 24 по 30 березня цього року через серію реєстраційних дій трьох нотаріусів, компанія з капіталом у 125 млн грн “продала” свою частку у ТОВ “Дністрові сади” такому собі громадянину з Дніпра, Юрію Івановичу Петроченкову за ціною лише у 7,52 млн грн.

“Після чого пан Петроченков “звільнив” весь керівний склад ТОВ “Дністрові сади” та став одноосібним власником та директором”, – повідомила депутатка.

“Компанія вже звернулась до Антирейдерської комісіі Мінюсту, Національної поліції та нашої Спецкомісії. Впевнена, що колеги з Мінюсту відреагують на зухвалий злочин рейдерів максимально оперативно – наразі про роботу МінЮсту в цьому напрямі маємо лише позитивні приклади роботи. Ми ж, як Парламентська спецкомісія з питань захисту інвесторів, будемо тримати руку на пульсі і максимально підтримувати інвестора.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.