Новини

У кардіоцентрі Чернівців безкоштовно імплантують кардіостимулятори

У Чернівецькому обласному клінічному кардіологічному центрі безкоштовно і без черги імплантують кардіостимулятори.

Про це повідомляють на фб-сторінці кардіоцентру, пише molbuk.ua

У медзакладі наголошують, що жодної черги на встановлення кардіостимуляторів (як невідкладно, так і планово) в обласному кардіоцентрі немає. За державною програмою їх встановлюють повністю безоплатно.

– Ще півтора року тому, коли траплялися перебої у централізованих поставках кардіостимуляторів, хворим доводилося чекати (задля цього мали спеціальний реєстр) або купувати їх за власні кошти (а це десятки тисяч гривень). Однак з березня 2022 року, незважаючи на повномасштабне вторгнення, жодних перебоїв із постачанням штучних водіїв ритму серця не маємо. У рамках державної програми отримуємо їх у достатній кількості від провідного світового виробника – фірми Medtronic. Причому не лише одно- й двокамерні, але й так звані комп’ютеризовані ШВРМ або ресинхронізаційні кардіостимулятори (CRT), – коментує генеральна директорка ОКНП “Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр” Ірина Маковійчук.

Завдяки достатній кількості кардіостимулятори у кардіоцентрі імплантують фактично щодня.

Як зазначає інтервенційний кардіолог Володимир Леунов, часом за день їх встановлюють до півдесятка: як планові, коли, приміром, людині потрібно замінити старий кардіостимулятор, так і пацієнтам, яких доправила “швидка”.

Із запитаннями радять звертатися до кол-центру за тел. 066-022-68-50 з 9.00 до 16.00 у робочі дні.

Також нагадують, що у кардіоцентрі цілодобово працює спеціальна інфарктна бригада, яку слід викликати за номером 5103. Для мешканців Чернівців і передмість послуга є безкоштовною.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.