Новини

«Все робимо в спеціальних костюмах і масках»: на Буковині переселенець відкрив вже друге підприємство

Підприємець з Миколаївщини Максим Леванець торік релокував у Вижницю своє підприємство, яке займається виготовленням світлодіодного освітлення. Тепер ж на його базі відкрив нове – “Вижниця –пром–сервіс”.

Обладнання закупили за кошти державного гранту. Кореспондентка ” ” побувала на новому виробництві і побачила, що вже там встигли зробити.

Отримали чотири мільйони гривень гранту

Підприємець розповідає, що вони вже давно хотіли самостійно фарбувати металеві вироби для світлодіодного освітлення, адже раніше користувалися послугами посередників – на це йшло близько двох тижнів. Тепер ж все самостійно можуть зробити за один день.

– Порошкове покриття здатне витримати серйозні навантаження, і при цьому зберігати нормальний зовнішній вигляд. Рідка фарба не завжди дає такий ефект, порошкова ж – рівномірно і без дефектів лягає на вироби, і захищає їх від ультрафіолету і механічних впливів, – пояснює Олександр.

“Наразі ми фарбуємо деталі для світлодіодного обладнання мого ж релокованого підприємства. Воно також знаходиться у Вижниці, у сусідньому приміщенні”.

Кілька місяців тому підприємство подалося на державний грант. Держава виділила чотири мільйони гривень для закупівлі необхідного обладнання.

Обладнання встановили за два місяці

– Зібрали всі необхідні документи дуже швидко. За договором, наша компанія повинна була за чотири місяці встановити обладнання. Нам вдалося знизити цей показник вдвічі – все зробили за два місяці. Обладнання, згідно з кошторисом, коштує понад п’ять мільйонів гривень. Чотири мільйони виділила держава, решту – наші кошти, – додає підприємець.

За умовами гранту, впродовж року на підприємство мають найняти 13 працівників. Звільняти їх не мають права три роки. Шукають спеціалістів.
– Приміщення орендуємо у місцевого підприємця, тут зробили й ремонт. Процес фарбування триває всього день. Все необхідно робити у спеціальних костюмах та масках.

– Крім цього, ми стали учасниками ще однієї європейської програми. Експерти із трьох країн – Нідерландів, Польщі та Німеччині консультують нас. Ми разом розробляємо план, який необхідний для виходу на європейський ринок, – ділиться О. Леванець.

У планах – завод у Вижниці

У планах підприємця – виробляти ще й запчастини для світлодіодного освітлення. Поки що їх замовляють у постачальників з Китаю.

– У мене досить амбіційні плани – повністю відмовитися від імпорту запчастин з Китаю, а виготовляти їх тут, у Вижниці. Для цього потрібно будувати завод. Так вдастся виробляти такий вид освітлення повністю у нас, з нашими запчастинами. Це б значно покращило й терміни виконання й саму якість обладнання, – поділився О. Леванець.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.