Новини

На Буковині водія 4 рази штрафували за п’яне водіння: тепер його можуть ув’язнити

На Буковині водія 4 рази штрафували за п’яне водіння. Тепер чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до трьох років.

Про це повідомляє Кіцманський відділ Чернівецької окружної прокуратури.

За процесуального керівництва Кіцманського відділу Чернівецької окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно 25-річного жителя Кіцманщини за фактом умисного невиконання постанов суду, що набрали законної сили (ч. 1 ст. 382 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2022 року 25-річний житель с.Кліводин Чернівецького району 4 рази притягувався до адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Востаннє, згідно з постановою Кіцманського районного суду, чоловіка притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 130 КУпАП та застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 51 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 12 років 10 місяців.

Крім того, попри неодноразове притягнення до адміністративної відповідальності, у лютому 2023 року цей громадянин продовжував керувати транспортними засобами за відсутності у нього спеціального права на керування ними. У зв’язку цим, останнього притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 5 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами та застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу розміром 48000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами строком на п’ять років.

Таким чином, житель с. Кліводин Чернівецького району на шлях виправлення не став та в період часу з вересня 2022 року по березень 2023 року систематично вчиняв умисні дії, спрямовані на невиконання численних постанов суду, згідно з якими його позбавлено права керування транспортними засобами.

Громадянину загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до трьох років.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.