Новини

Запаранюк відреагував на конфлікт у храмі на Буковині із загиблим військовим: просить депутатів припинити діяльність московської церкви

Голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранбк обурився діями вірян церкви у селі Задубрівка, які не пускали домовину із загиблим Героєм до церкви.

Про це Руслан Запаранюк написав у Телеграмі.

Посадовець заявив, що такі дії є неприпустимими відносно до українських військових, які відстоюють незалежність України на війні.

“Дякую нашим воїнам, які на передовій, в найзапеклішій боротьбі з агресором відстоюють незалежність і територіальну цілісність України. Завдяки їх мужності ми почуваємося у безпеці, можемо займатися звичними справами, відвідувати храми. Жертвують власним життям заради своєї країни, заради усіх нас. Кожен Герой гідний найвищих почестей та християнського пошанування. Тому неприпустимо заборонити вхід у храм вірянам, котрі прийшли попрощатись із загиблим звитяжцем і, до речі, ще декілька років тому прийняли рішення про перехід до ПЦУ”, – зазначив Руслан Запаранюк.

За словами Руслана Запаранюка, у таких ситуаціях надзвичайно важлива позиція органів місцевого самоврядування – як міського, так і обласного рівня.

“Сподіваюся, що депутати місцевих рад, що представляють різні політичні, сили покажуть на практиці одностайність, патріотичну позицію та ухвалять рішення, які дозволять в правовому полі припинити діяльність московської церкви, яка підтримує пропаганду окупанта. В органів влади та місцевого самоврядування є весь набір необхідних юридичних інструментів для впливу на цей процес. Наразі чимало громад аналізують ситуацію щодо прав власності на приміщення та земельні ділянки”, – написав Руслан Запаранюк.

Він наголосив, що віряни можуть самостійно вирішувати – залишається їхня церква в юрисдикції УПЦ чи переходить до ПЦУ.

“Нагадаю, що війна в Україні триває вже 9 років. Повномасштабне вторгнення – понад 400 днів. Проте наразі у Чернівецькій області 411 церков московського патріархату та лише 211 – Православної Церкви України. Підтримка фінансування війни чи спільна боротьба за незалежність – вибір за вами, буковинці”, – зазначив Руслан Запарнюк.

Що відомо

На Буковині мати загиблого бійця просила пропустити тіло сина до храму.

Згодом людям вдалося зайти до церкви архістратига Михайла і провести відспівування загиблого військового Івана Назарія українською мовою.

За фактом хуліганства біля храму у Чернівецькому районі розпочате кримінальне провадження

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.