Новини

Мер Чернівців розповів, чи можуть у храмів УПЦ відібрати землю громади

Жодна церква будь-якого підпорядкування, згідно закону, не сплачує оренду за користування землею громади міста, на території яких вона розташована.

Про це на брифінгу повідомив Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

Наразі є 26 церков, які користуються землею Чернівецької громади. Усі – безоплатно, зазначив Клічук.

Мер зауважив, що не бачить сенсу в тому, щоби, за прикладом Хмельниччини, відбирати у церков землю громади. На його думку, це ні нічого не дасть.

“Ми до кінця не розуміємо, на що це вплине. Якщр навіть ми ухвалимо рішення, що в церкви забираємо землю, – що далі? Ми ж храм не зачинимо, не змусимо вірян перейти до ПЦУ. Тобто це популістичне рішення. Це не складно ухвалити на сесії міської, обласної чи райради. У депутатів міськради є спільне бачення, що нічого російського чи проросійського на теренах Чернівців та області бути не повинно. Але спосіб, яким іти, ми маємо визначити. У нас відбуваютсья консультації з ОВА, правоохоронними органами, і шукаємо рішення, яке би було дієвим, а не популістичним”, – сказав Клічук.

Читайте також:

“Пустіть воїна до церкви!”: у поліції відреагували на конфлікт біля храму на Буковині
Як відомо, депутати Кам’янець-Подільської міської ради підтримали заборону Української православної церкви, афілійованої з Російською православною церквою, і проголосували за припинення права користування земельними ділянками у місті для неї.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.