Новини

Helsi запустив сервіс термінових медичних онлайн-консультацій: скільки коштує послуга

Медичний провайдер Helsi запустив новий сервіс термінових онлайн-консультацій. Тепер протягом 15 хвилин пацієнт отримує консультацію терапевта, а також направлення до вузького спеціаліста.

Сервіс також доступний і для українців, що проживають за кордоном.

Упродовж консультації пацієнт отримує відповіді на всі запитання щодо стану здоров’я від лікарів приватної практики, а також направлення до вузького спеціаліста. У складних випадках – лікар продовжить час самостійно.

Крім того, на консультації можна отримати електронний рецепт на антибіотики та інші рецептурні лікарські засоби.

“З такою консультацією, пацієнт за 5 хв може отримати повторний е-рецепт, якщо лікування є тривалим і треба продовжити його курс. З цим е-рецептом одразу можна йти до аптеки” – коментують у Helsi.

Вартість консультації становить 200 грн і списується лише після успішно завершеного прийому. 2/3 коштів отримує лікар, що надає послугу. Сервіс доступний і для українців, що проживають за кордоном.

Як це працює

Термінову допомогу можна отримати через додаток Helsi для пацієнта, обравши аудіо-, відеозв’язок чи чат для спілкування з лікарем. Він надає усі стандартні послуги: консультує, виписує рецепт чи направлення до вузькопрофільного спеціаліста. Основна перевага термінової консультації – пацієнт чекає на прийом лише декілька хвилин, а лікар вже на зв’язку в онлайн. Протягом 5 хв після отримання заявки лікар переглядає скаргу пацієнта і вирішує щодо можливості надати якісну консультацію.

На термінову онлайн консультацію можна записатися також із-за кордону.

Минулого року із запитами лише на планові консультації найбільше зверталися українці з Польщі, Німеччини, США, Великої Британії та Чехії. У 2022 році кількість онлайн консультацій зросла на 1 млн, порівнюючи з 2021 роком. Упродовж минулого року проведено 3,2 млн онлайн прийомів, тоді як у 2021 році – 2,2 млн.

Як записатися

Після авторизації у застосунку Helsi, потрібно обрати розділ “Сервіси” та розділ “Термінова онлайн консультація”. Пацієнт обирає, для кого створити консультацію: для себе чи рідних (дітей, батьків тощо). В додатку передбачені замовлення і сплата за послуги з боку мами або батька для своєї дитини. Все це відбувається з аккаунту батьків, а лікар вже працюватиме з дитячою карткою. У момент консультації важлива присутність когось із батьків або ж інших законних представників дитини.

Якщо пацієнт повнолітній – приміром, син замовляє консультацію для батьків – у “пов’язаних особах” треба обрати картку батька чи мами і підтвердити зв’язок із ними через смс-повідомлення. Оплата відбудеться з боку замовника, а отримувачем буде пацієнт, якого попередньо вказали. Технічно це теж передбачено: лікар зможе сконтактувати і з пацієнтом, і з замовником.

Протягом 5 хвилин лікар ознайомлюється із заявкою та приймає її, далі – телефонує чи пише пацієнту у додатку. Система не “відправляє” пацієнтів до лікарів автоматично: саме лікар зі знаннями у конкретній спеціалізації ознайомлюється з електронною медкартою пацієнта і вирішує, чи буде консультувати його онлайн. На першому етапі до системи долучені лікарі з найвищими рейтингами та інтегрованими відгуками пацієнтів.

Нагадаємо, з 1 квітня електронний рецепт потрібен буде на всі засоби для зниження артеріального тиску, гормональні препарати і деякі популярні знеболювальні: перелік лікарських засобів, на які потрібен рецепт.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.