Новини

На Чернівціводоканалі провели держаудит: виявили втрат на 25 мільйонів

На Чернівціводоканалі провели державний аудит. Виявили втрат на суму майже 25 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Чернівціводоканалу, пише molbuk.ua

Причин такої ситуації називають декілька.

“Приблизно 80% “втрат” — це переплата через безпідставне підвищення цін на закупівлю електроенергії, газу, палива і т.д. Тобто Чернівціводоканал винен у тому, що платив за рахунками. Парадокс? Так. Працюємо над розсиланням претензій. Якщо гроші не повернуть — звернемося до суду.

Друге. Протягом 2019-2020 років підприємство не зарахувало 1 млн 279 тис грн на інвестиційний спецрахунок. Натомість гроші використовували на непередбачені заходи, що негативно вплинуло на стан мереж.

Тобто через невиконання інвестпрограми у минулому маємо те, що маємо: і проблеми з мережами, і проблеми з тарифом. Щобільше, попередня перевірка показала, що загальна сума невиконання інвестпрограми впродовж 2016-2020 років становить 34,6 млн грн. Ці гроші відмінусовуватимуть від тарифу впродовж наступних трьох років. Простими словами: будемо мати занижений та необґрунтований тариф”, – йдеться у дописі водоканалу.

Також звинувачують попередників.

“Вказані втрати та порушення мали місце у 2019 та 2020 роках. Як не крути, а все ж винні попередники. Оскільки аудит був зараз, то і зі “спадщиною” будемо працювати зараз. А працювати є з чим: від оптимізації роботи відділу закупівель до вчасної публікації звітів”, – зазначають.

Також запевняють, щодо порушень, зафіксованих за період з початку 2019-го по 2022-ий рік, уже вжили заходів.

Раніше повідомлялося, що Чернівці входять у десятку обласних центрів, де найнижчі ціни на водопостачання.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.