Новини

Вишитий одяг та писанки зі страусиних яєць: у Чернівцях до Великодня відкрили виставку – фото

Сьогодні, 29 березня, у Буковинському центрі культури і мистецтва відкрилася персональна виставка викладачів мистецьких шкіл області Олесі Труфин та Марини Думітро “Відлуння Великодня”. У виставковій залі мисткині презентували писанки, вишиті рушники, святковий вишитий одяг, сумки та браслети.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Виставку майстринь представили до християнського свята – Великодня.

У колекції Марини Думітро представлені розписані страусині, гусячі та курячі яйця.

“Чернівчани та гості міста мають змогу побачити наш перший дебют із Олесею Труфин. Це перша спільна виставка у Чернівцях. Вже 20 років я розписую писанки. Найбільше часу приділяю перед Великоднем. Зараз моя колекція налічує 17 різноманітних писанок”, ‒ розповідає Марина Думітро.

Читайте також: У центрі Чернівців встановлять традиційні великодні писанки

Також свою колекцію представила мисткиня Олеся Труфин.

“Сьогодні я представила вишивку: традиційний народний одяг, сумки “Тайстри”, браслети, рушники. Цій справі я присвятила з 2007 року. З цього періоду я почала працювати в організації “Тайстра”, що у Вижниці. Там разом із іншими майстринями займалася стилізацією народного одягу”, ‒ ділиться мисткиня.

Серед колекції Олесі Труфин є колекція “Тайстр” – “Пори року”.

Виставка мисткинь триватиме впродовж двох тижнів. У Буковинський центр культури і мистецтва можна завітати з 09:00 по 17:00.

Що відомо про Олесю Труфин та Марину Думітро:

Олеся Труфин
Народилася 16 травня 1983 року в селі Іспас (Майдан) Вижницького району Чернівецької області.

З 2004 року працює викладачкою художнього відділення Іспаської школи мистецтв. З 2007 по 2012 рр. працювала дизайнером у творчій майстерні “Тайстра”, де популяризувала український народний одяг серед молоді шляхом його осучаснення. Як художниця-дизайнерка володіє різними техніками вишивання: вишивка хрестиком, декоративна гладь.

Виконує мережки, занизування, а також стилізує український народний одяг та аксесуари.

Марина Думітро:
Народилася 15 серпня 1983 року в селищі Берегомет Вижницького району Чернівецької області.

З 2008 року працює викладачкою художнього відділення Берегометської школи мистецтв ім. О. Киселиці. У 2002 році переїхала до села Лекечі Берегометської селищної громади. З цього часу активно займається творчою діяльністю, пише писанки.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.